Undvik ordet inte

Sitter hemma och gör sista delen av uppsatsen, snart klar och då tar jag helgen!!!
Ska åka till stan sen, hämta Elin och kika på lustgården:) Sen i kväll blir det nog killingen med käk och eventuellt en cider. Sparar mig tills i morrn så mer blir det inte.....



Jag håller på o läser en väldigt intressant bok,  att läsa tankar:) !!!
Visste ni att - Tänker vi en tanke så påverkar det våran kropp. Gör vi något med kroppen så påverkar det våra tankar....

Och en liten övning:
Gör ett försök att undvika ordet inte under en hel dag- och se hur ofta du använder det av bekvämlighet. Det är nämnligen mycket lättare att säga hur man inte vill än att formulera hur man vill. Men om du tvingar dig till att göra det kommer du upptäcka att du uttrycker dig mycket rikare och positivt varje gång du inte använder inte.


PUSS*

Svinvaccin

Tjohio!!!
Jävla svin influense spruta!!! Tog den förut och det känns som hela armen ska gå av!!!! Det är väl bara en tidsfråga innan det växer ut en knorr, jag börjar gå baklänges får rosa hud och ett tryne, vaknar väl i natt och grymtar!!!! AJJJJ!!!!






Har nyss varit och testat på afro dans på trekå, jätteroligt faktiskt. Lagom jobbigt och en massa armar och ben överallt.. Det får att bli flera gånger:)






Har typ skrivit klart uppsatsen som handlar om estetik, den blir typ på 9 sidor och jag tror den håller hela vägen till ett G. Hoppas verkligen det iaf. Ska göra slutspurten i möra:)

Puss*


Uppdate GBG

Nu kommer helgens uppdate:) Lite sent ute, men när man väntar du nåt gott väntar man aldrig för länge.
Det började med att jag o Tom käka thailunch innan vi drog ut till Veronica vid Bergsjön. Sen va festen igång!! Tjohej:) Veronica pluggar till Kapten och vi visste att det skulle komma kaptener, ingenjörer mm. så jag och Tom kom på den gigantiska ideen att va kaptener vi också, så vi klädde ut oss till kaptener (de som är "ledare" i ett fotbollslag)


Vi åt pepparkakor med brieost, spelade twister och rökte vattenpipa drack sprit och mådde bra!!




När klockan blir typ tolv, tar vi såpårvagnen till chalmers och där köar vi i två timmar för att komma in på krogen. Som tur va stängde dom tre och lite på känn när spriten tog slut. O så skulle vi ju ställa om klockan den natten:) Så det blev väldigt sent. Stod och dansade när klockan va lite efter fyra....

Hade en mycket roig helg!!!

Puss*

Göteborg!

I morse gick jag upp jätte sent och åt pannkakor till frukost:) Gick sen till Linn och plugga lite tills Tom kom, och nu sitter vi i soffan och tölar, ska snart till killingen och äta med Jessica och Högga. Trubadur så det blir käk och någon cider...

I morrn drar vi till göteborg och shoppar, har det gött och festar!!! :) Ska verkligen bli super kul!!
Ska till ett ställe som heter chalmers, ett av universiteten i Götet, tentafest! Veronica pluggar till kapten så massa kaptener på plats!!!
Kommer med mera infom på Söndag om helgen...

Nu ska jag hoppa in i duschen...

Puss*

Stålkvinnan

I dag har jag varit i skolan hela dagen. Denna vecka har vi fått välja en av alla saker vi jobbat (dans,musik,media,bild,drama,litteratur) med nu i två veckor, jag har valt drama:)
Så vi har suttit och planerat våran lilla teater¨hela dagen, den är snart klar men vi måste bara ha ett bra slut på den:) återkommer med info!


Har fortfarande svin ont i huvve, ska googla på vad det kan vara. Om jag ska komma in med min egen lilla "sjuksyster" tror jag bara det är lågt blodtryck. Jag är en person som gärna inte går till doktorn och går lääänge innan jag inser att NU är det dax. Men sen sist jag gjorde det med magen så,,,,, kanske jag borde ringa.
Har haft ont i en vecka, känner mig så löjlig när jag ringer och bara klagar till vårdcentralen på att det är fel på mig. Don´t like!!

Jag är ju stålkvinnan som klarar allt!

=)

Sov gott folket!

Ett måste?! Nej tack!

Åhhhh!!! Tänkte ju se Wallander, så är det någon konstig version som är engelsk :/

Tänkt på en sak jag... som vanligt alltså :) ja är en riktig tänkare, tror jag har fått det från mamma..
*Men iaf till saken*

Varför blir allt roligare när det inte är ett MÅSTE?!
När man lixom ska göra något så blir allt mycket bättre och roligare om det inte är ett tvång. Ex skolan, visst man va en trotsig tonåring när man gick på högstadiet, älskade utmana gränserna och se hur långt man kunde gå, men då va ju iaf skolan jättejobbig. Och när det plötsligt gick över till eget ansvar i gymnasiet, inget tvång, så blev det helt plötsligt mycket roligare..... Hmmm! Skulle man ta bort obligatorisk närvaro? skulle det hjälpa tro?? 
Detsamma gäller ju allt egentligen, om man måste något så blir det inge roligt, så enkelt är det!!!
Eller är det jag som inte vill och klarar av att ha präss på mig?! Nehe jag tror minsann att många tänker som jag.....

Värt att tänka på!

God natt på er*

Värdelösa söndag

Söndag, kära söndag välkommen hit!

I dag är det den mest värdelösa dag som finns på hela veckan! Helgen är över, man är kanske bakfull (inte jag idag). Det är en övergångs dag till den tråkiga måndagen som iaf känns lite bättre är söndagen. Du gör något vettigt, går till jobbet eller skolan, du gör någon hobby eller träffar vänner på kvällen. När sen tisdagen kommer är det snart onsdag. På onsdagen börjar det vända mot helgen igen och vissa ser detta som "lilllördag" och dricker alkohol. Sen är det torsdag, en dag kvar till helg. Wiho!  
Sen är det FREDAG!!!!! och LÖRDAG!!! man myser till med god mat, godis, chips. Går på bio, ser på film, gör något roligt! Eller går ut och festar hela natten lång med sina vänner och nära och kära, och har en galen kväll med massa oförvändade händelser.

Sen så börjar det om från början! Welcome to the life!

Tänka som katten kanske:)





Sitter och tittar på idol eftersom jag missa det i fredags, tänkte snart hoppa i duschen. Skönt med en lugn helg! I fredags va jag och träffade alla barnen jag ska ha hand om på min praktikplats, längtar så. Det ska bli så kul o komma ut på vfu :)


Ha en bra söndag!
Puss*

Endorfin

Har ni kännt någon gång när ni tränar att det känns som en "kick" och man mår fruktansvärt bra?!

*Endorfinutsöndringen kan leda till "träningsnarkomani", vilket är en kombination av kemiskt beroende av endorfin och ett psykiskt beroende. En studie har visat effekten av endorfin, mätt i milligram morfin injicerat intravenöst, att 45 minuter högintensiv löpning gav samma effekt mätt i smärthämning vid termisk provokation, som vid injicering av 10 mg morfin.

Endorfin
är ett pepetid hormon som kroppen tillverkar själv och som lindrar smärta. Hormonet påverkar vår vilja att sova, äta och dricka. Endorfin utsöndras bland annat vid stress, motion, men även av sex, förälskelse och vid akupunktur.

Hur vet man att man är på gränsen till att träna för mycket??

*Svårt att veta när man mår så bra när man tränar*

Det blir en behaglig känsla, en oberskrivlig känsla av att man klarar av allt! Man känner sig plötsligt behaglig med sitt välbefinnande och man dämpar alla känslor för ett litet tag.......



Endorfin är livets största drog!


Killingen

Tjoho!!!

Igår va jag på killingen och käka mat och spela quiz. Inte riktigt min grej, vi hade nog typ tre rätt av 20 frågor typ. Vänta helt seriöst på mat i 1,5 timme på killingen igår, vi fick tillslut våran mat vid tio. Grillad kyckling år jag med sötpotatis. Eftersom vi fick vänta sååå lönge blev inte maten alls god. Men det blev bra tillslut med några cider, även om vi inte kunde spelet på bra så blev det iaf en lyckad kväll:)

Sitter hemma nu och tittar på tjenare kungen, blir nog en film sen. Inge värre en lördagskväll....

Puss*

Ont i huvve!!

Har fruktansvärt ont i huvve!!!

Vart i skolan idag. Flumm höller vi på med, så himla kul!!! Idag gjorde vi jesus på bilden, med pappersbitar och lera, popcorn och tyg. Så bra! Hahah!! I går gjorde vi en annan text o fixa ljud till lejonkungen (elton john) blev oxå sååå bra:) Jag njuter fullt ut av att vara på denna kursen nu. Nästa kurs blir det massa massa plugg igen. Men men den är säkert rolig oxå. Har lärt mig fruktansvärt mycket grejer sen jag började skolan.
När man gick på högstadiet fatta manverkligen inte varför man hade bild och musik. Först nu jag fattar....

Nej nu måste jag sova lite för jag är sååå sleten och ont!!!



PUSS*

Möte

Ska åka iväg på möte nu:) o ikväll blire basket... skriver mera ikväll!

Måste kila!

Pyss på er*

Dretonge!!!



Hitta ett gammalt kort igår på min lillebrors bliddagbok som ja bara måste visa. Det är alltså jag och min lillebror jeppe:) ja är väl typ 8 och han är väl tre.
Jag va en riktigt busonge när jag va liten och jeppe va snäll och tyst som ett ljus.
Mamma och pappa skulle tapetsera i köket när dom bodde ihop. Jag va överallt och ingentsans, så pappa gömde en påse med rakblad lite penslar och greje jag INTE skulle röra. Förts trampar jag i färghinken så pappa blir vansinnig, sen får jag en spik i foten. Och siist men inte minst ska jag ju vara UNDER köksbordet och trampar på rakbladet... Hahahaha!! Bloden sprutar och sjukan nästa.... Så håll det på, stackars mamma och pappa... Lyssna aldrig på dom.......





Sista helgen Liseberg va öppet i helgen, och jag har inte vair där en enda gång i år:( Älskar liseberg!!!


****************************************Puss*************************************************




Natti



Kul det är att redigera bilder!!! Bara med annat ljus får man en helt annan bild:)


Läge och sova nu kanske:)?

Sov gott!!!

7 års olycka!

7 års olycka!
Jag och min lillebror kan varken flytta eller sätta upp något så det blir bra, båda två är lika dumma i huvvet och börjar asgarva för ingenting. Vi är helt enkelt körda när vi ska göra nåt praktiskt.
Skulle sätta upp min spegel och Jeppe får mig att asgarva så jag tappa spegeln och den gick sönder, 7 års olycka eller vad säger man??
Ni skulle varit med när jag och Jeppe skulle bära upp en tv och en tvbänk tre trappor upp i min gammla lägenhet. Man blir ju fruktansvärt svag när man skrattar så man typ kissar på sig ,så det tog oss säkert 40 min att få upp det där. Vet inte vad vi skratta åt men vi skratta så vi kunde inte titta på varandra.

Vart en mycket lyckad dag, shopping på stan. Ny mössa, nya vantar och Carolina Gynnings nya parfym Ego girl:) bowling och käk på nöjes fabriken i stan!








Sitter nu och tittar på fotboll, med mys massa mys, tänds ljus, popcorn och godis ;)

Puss*

Bowling o käk

God morgon gott folk!!

Börjar detta inlägg med att jag tyckte det va helt rätt person som åkte ut igår! Har stört mig på henne hela tiden, tror hon va en riktigt präcktigt snobbig person! Fördommar, ohhh ja, automatiken går på och faktan slås bort. Hon kanske är en jättebra person, men nej:)

Nyss vaknat och käka frukost, ska åka till stan snart och shoppa lite, sen blir det bowling på nöjes, käk och så får vi se vart bena bär iväg i kvällinga. 
Vad ska ni göra en sånhär lördag som denna??



Hitta en gammal bild från förra sommaren som är så klockren, tvungen att lägga ut den. Det va när jag, Robin, Lillthomas och Lundberg va ute i sunne och svira. Robins pärla:)




Nu ska jag ta en dusch o fixa ordning mig:)

PUSS*

Det står still

Lisa ekdahl!!!! Vet inte men denna text säger så mycket!!! Ganska djup men om man lyssnar
lite extra med ditt andra öra så förstår du nog syftet:) Jag har aldrig hört denna låten, men när jag hittade
den blev jag helt såld(mera såld än andra texter hon gör)




Men säg mig Elin Papilla, vart ämnar du gå? Jo, jag skall finna någon som har gömt sig i en vrå som har gömt sig i en vrå Men säg mig, Elin Papilla, orsaken därtill? Det är för att jag måste, och inte för jag vill det är inte för jag vill Jag måste hitta någon, Kolett e hans namn och Rio de Janeiro var hans allra sista hamn ja hans allra sista hamn Han räddade mitt liv en gång när stormen var svår jag har sökt efter honom i tre dagar och år ja i dagar och år Han drog upp mig upp ur havet, han var min frälsarkrans han räddade mitt liv en gång, nu räddar jag hans ja nu räddar jag hans Jag heter Elin Papilla jag söker ibland män jag har gammal skuld att betala igen, nu betalar jag igen nu betalar jag igen









Idag har jag bara varit!!!!! Inte gjort ett enda vettigt egentligen.
Har ni tänkt på att ibland har man fruktansvärt mycket att skriva, och ibland står det helt still huvudet
om fantasier och ideer????????
Idag är en dag det bara står still...............




Puss*










Tiden flyger iväg!

Tiden bara flyger iväg!!!
Denna veckan har jag inte hunnit med att blogga alls. Har varit i skolan hela veckan så jag är rätt slut. Har lämnat in veckans inlämningsuppgift också!!! Gööttt!!!

I dag va jag Olle och Linn på bergvik och shoppade lite efter skolan. En främmande människa hoppade helt plötsligt upp och frågade om hon fråga en fråga??? Olle hoppade snabbt undan men jag och Linn stod kvar och sa javisst:)
Fram kommer en kamera från svt och en mick, dom frågade vad vi tyckte om diskutionerna om att kommunerna skulle bli större. Alltså att exempel Kil ska tillhöra Karlstad. Hahahah!!! Får väl se hur det ser ut på tv om dom sänder det:)

I helgen ska jag nog ta det lungt, annars blir det fest i Arvika med kompisar från linns klass. Förfest i årjäng och sen krogen i Arvika. Hela värmland på en helg typ:) får väl se vart benen bär iväg! Men det lutar nog mot en nykter helg faktiskt....

Puss*


De två vännerna och Emelie








Bilder från gårdagens förfest hemma hos mig, vågar aldrig ta med kameran ut så, då är den borta dagen efter. Är extremt duktig på att tappa bort allt jag äger när jag är ute. =P

Uppdate!

Det blev en helt lyckad kväll igår!!!
Drog i mig 5st 7,0 cider och tre cider på killingen men va ändå städad och inte för full. Jag träffade mycket folk som jag inte sett på länge, dansade, rockade till bandet som spelade. Dom var riktigt bra faktiskt! Inte en enda skandal, inget dumt fyllesms, inge bråk, tråkigt kan det låta för det brukar ju hända något galet. Fruktansvärt skönt idag, ingen ångest=)!!!!

*Har varit och käkat på sultan idag med Linn och Rebecca, ett salladskuvert med vitlöksås!!! MMMMM=)





LYSSA PÅ DENNA LÅTEN!!!!

Öppna upp ditt fönster
slå upp din dörr
Släpp in ljuset och min älskling
låt allting bli som förr
Låt honom veta
än finns en väg tillbaks
Låt honom veta
att han är den enda du vill ha
Visst kan du välja att bryta nu
Men han finns alltid där i ditt hjärta det vet du
Så varför inte låta honom vara där
Du kan ändå aldrig glömma den ditt hjärta håller kär

Lisa Ekdahl Öppna upp ditt fönster



update i morrn

ÅH!!! Nu blire snart killingen gott folk!! kommer med update bilder i morrn! kan inte stava så jag ger mig!!

=) ha en bra kväll!!


PUSS

Höstväder

Riktigt höstväder idag alltså!!

Idag tänkte jag min mor och min lillebror gå på marten i arvika, men så blev inte fallet när det spöregnar och blåser med typ 6 + grader.
Igår va jag ute och tog en höstpromenad och då va det minnsan jättehärligt väder, jag skulle nog kunna gå hur länge som helst. Bara lyssna på musik, blunda, känna hösten friska luft och bara vara. Inga problem, inga bekymmer, sååå härligt!!!!
Dessa korten är takna nere vid fryken, Värmalnds största sjö:)




Tänkte ta mig en promenad idag med men jag vet inte om jag gör det pga vädret.

Ikväll smäller det!!!!

PUSS KRAM HA EN BRA DAG!!!!




Killingen next!!

Åhhh!!! Det kommer bli en galet rolig kväll i morrn!!! Killingen i lilla kil, byn största och enda pub. När det väl händer något så HÄNDER det!!! Och det är så roligt för alla kryper ur sina hål och går ut, folk man ser lite då och då är samlat på samma ställe och alla har roligt, förutom massa fyllebråk om allt från himmel och jord för att alla vet allt om alla och det blir massa missförstånd. Men det är bara att hålla sig undan och hoppas på att det inte handlar om mig eller mina vänner så kommer kvällen bli lyckad!
Brukar gå ut i Karlstad annars men där måste man hålla sig i skinnet, man får inte bli för full för då kommer man inte hem -SPÄRR! Man måste vara städad för man vet aldrig vad som händer - SPÄRR!! MEN i kil kan man bara släppa alla spärrar och bara vara, bli hur full man vill, och bara ha kul!!!

Kil-där allt händer:) Hahahah!!!!

Sov gott!

Försäkringskassan... pust!!!

Va nyss inne på försäkringskassans hemsida och blev rent ut sagt FÖRBANNAD!!
Jag studerar, har en alltså en inkomst på 7800 kr i månaden och tänkte söka bostadsbidrag, släng dig i väggen!! 200 kr får man om man tjänar 50000 kr om året efter skatt. HUR tänkte dom där??? Jag gick in på studerande och varför får man då inte bidrag om man har över 70000 kr i inkomst??? Hmmm, statens regler är faan inte sanna! Så får man inte tjäna hur mycket pengar som helst när man studerar heller. Det är ju jag som lånar pengar, varför får jag då inte tjäna?? Då får jag väl skylla mig själv, eller?? Man får helt seriöst mer pengar om man går på soc än om man studerar, när man studerar gör man ändå något viktigt och vettigt med sitt liv, vad gör dom som går på soc?? Ingenting!!!

SKOLAN IDAG:
Jag har iallafall varit i skolan idag, hade föreläsning om könet i samhället... Kvinnligt och manligt, varför små killar inte kan leka med dockor utan att bli utskrattade av dom andra barnen och hur det kommer sig att när man ger barnen en uppgift att rita en teckning, så målar killarna en tuff kille med svärd, drakar, döskallar knivar mm. Och tjejerna målar modeller, popsjtärnor som är råsminkade med det perfekta barbie ideealet. Sjukt att man redan som litet barn formas hur samhället mellan killar och tjejer präglas. Värt att tänka till en extra gång på!!

PUSS*

RSS 2.0